معرفی همایش

انقلاب اسلامی با رهبری حضرت امام خمینی قدس‌سره و فداکاری و همّت مؤمنانة ملت بزرگ ایران به پیروزی رسید و برپایی حکومت، نظام، جامعه، و تمدن نوین اسلامی را به مثابة اهدافی مترتب بر یکدیگر فراروی خود قرار داد. نیل به این آرمان‌های بلند نیازمند زیرساخت‌های نظری است، و بهره‌گیری روشمند و کامل از گنجینه گرانبها و بی‌بدیل آموزه‌های اسلامی می‌تواند این نیاز اساسی را برآورده سازد. از آنجا که علوم انسانی به‌منزلة نرم‌افزار مدیریت جامعه است، اسلامی‌سازی این علوم را می‌توان مهم‌ترین پیش‌شرط به بارنشستن شجرة طیبة انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست. اسلامی‌سازی علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی، متناسب با نیازهای انسان معاصر، اموری ضروری‌اند که توجه و اهتمام ویژة عالمان امت اسلام را طلب می‌کنند.

طرح سترگ اسلامی‌سازی علوم انسانی را متفکرانی بصیر بر اساس مبانی عقلی و آموزه‌های وحیانی پایه‌گذاری کرده و به پیش برده‌اند. فیلسوف، فقیه، مفسر و حکیم الهی، حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی «ره» یکی از پیشگامان و پرچمداران این حرکت عظیم بود که با گام نهادن در مسیر معرفت توحیدی، مرزهای دانش در حوزه‌های مختلف علوم انسانی را درنوردید، و با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی، تحولی عظیم در این عرصه رقم زد. استمرار این حرکت مستلزم تبیین، تحلیل، و تداوم اندیشه‌های این متفکر برجسته و حکیم متأله است. مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌قدس سره بر آن است تا به این منظور، همایش بین‌المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی «ره» را به عنوان اولین حلقه از «سلسله همایش‌های علوم انسانی اسلامی در اندیشة معاصر» برگزار کند.

اهداف همايش
الف) آشناسازی بیشتر جامعه علمی و نخبگانی داخل و خارج از کشور با آرا و اندیشه‌های علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی؛
ب) بررسی و تبیین آرا و اندیشه‌های علامه مصباح در زمینة علوم انسانی اسلامی؛
ج) بهره‌گیری از ظرفیت‌های منظومه فکری علامه مصباح برای تولید علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی؛
د) گسترش و غنی‌سازی کمی و کیفی متون و منابع در زمینه علوم انسانی اسلامی.

اعضاي كميته علمي همايش

"تحلیل لایه ای مبانی معرفتی" به مثابه الگوی نظری و روشی جریان شناسی نهادهای اجتماعی

گروه علوم سیاسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) چهل و پنجمین کرسی مقدماتی همایش را برگزار می‌کند

نقش لذت طلبی فطری در کمال انسان از دیدگاه آیت‌الله مصباح یزدی (ره) با استناد به آیات قرآن

چهل و چهارمین کرسی مقدماتی همایش بین‌المللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)» برگزار شد.

فلسفه حق در اندیشه علامه مصباح یزدی (ره)

چهل و سومین کرسی مقدماتی همایش بین‌المللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)» برگزار شد.

جایگاه عرفان با توجه به واقعیت‌های اجتماعی از منظر علامه مصباح یزدی (ره)

چهل و دومین کرسی مقدماتی همایش بین‌المللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)» برگزار شد.

نظام مدیریت اسلامی از منظر حضرت علامه مصباح یزدی (ره)

رویداد علمی: چهل و یکمین کرسی مقدماتی همایش (+دریافت چکیده)

اولین شماره خبرنامه فارسی همایش منتشر شد

دبیرخانه همایش بین‌المللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)» اولین شماره خبرنامه همایش (مهرماه 1401) را به زبان فارسی منتشر کرد.

فلسفه حق در اندیشه علامه مصباح یزدی (ره)

چهل و سومین کرسی مقدماتی همایش برگزار می‌شود