معرفی همایش

انقلاب اسلامی با رهبری حضرت امام خمینی قدس‌سره و فداکاری و همّت مؤمنانة ملت بزرگ ایران به پیروزی رسید و برپایی حکومت، نظام، جامعه، و تمدن نوین اسلامی را به مثابة اهدافی مترتب بر یکدیگر فراروی خود قرار داد. نیل به این آرمان‌های بلند نیازمند زیرساخت‌های نظری است، و بهره‌گیری روشمند و کامل از گنجینه گرانبها و بی‌بدیل آموزه‌های اسلامی می‌تواند این نیاز اساسی را برآورده سازد. از آنجا که علوم انسانی به‌منزلة نرم‌افزار مدیریت جامعه است، اسلامی‌سازی این علوم را می‌توان مهم‌ترین پیش‌شرط به بارنشستن شجرة طیبة انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست. اسلامی‌سازی علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی، متناسب با نیازهای انسان معاصر، اموری ضروری‌اند که توجه و اهتمام ویژة عالمان امت اسلام را طلب می‌کنند.

طرح سترگ اسلامی‌سازی علوم انسانی را متفکرانی بصیر بر اساس مبانی عقلی و آموزه‌های وحیانی پایه‌گذاری کرده و به پیش برده‌اند. فیلسوف، فقیه، مفسر و حکیم الهی، حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی «ره» یکی از پیشگامان و پرچمداران این حرکت عظیم بود که با گام نهادن در مسیر معرفت توحیدی، مرزهای دانش در حوزه‌های مختلف علوم انسانی را درنوردید، و با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی، تحولی عظیم در این عرصه رقم زد. استمرار این حرکت مستلزم تبیین، تحلیل، و تداوم اندیشه‌های این متفکر برجسته و حکیم متأله است. مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌قدس سره بر آن است تا به این منظور، همایش بین‌المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی «ره» را به عنوان اولین حلقه از «سلسله همایش‌های علوم انسانی اسلامی در اندیشة معاصر» برگزار کند.

اهداف همايش
الف) آشناسازی بیشتر جامعه علمی و نخبگانی داخل و خارج از کشور با آرا و اندیشه‌های علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی؛
ب) بررسی و تبیین آرا و اندیشه‌های علامه مصباح در زمینة علوم انسانی اسلامی؛
ج) بهره‌گیری از ظرفیت‌های منظومه فکری علامه مصباح برای تولید علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی؛
د) گسترش و غنی‌سازی کمی و کیفی متون و منابع در زمینه علوم انسانی اسلامی.

اعضاي كميته علمي همايش

معنای زندگی از دیدگاه علامه مصباح یزدی (ره)

سی و دومین کرسی مقدماتی همایش بین‌المللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)» در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.

معنای زندگی از دیدگاه علامه مصباح یزدی

سی و دومین کرسی مقدماتی همایش برگزار می‌شود

سی و یکمین کرسی مقدماتی همایش در دانشگاه بین‌المللی آل البیت (ع) برگزار شد

در دانشگاه بین‌المللی آل البیت (ع) با همکاری دبیرخانه همایش این کرسی علمی-ترویجی به زبان عربی با موضوع «أثر الدین علی عملیة إنتاج العلوم إلانسانیة» برگزار شد.

تبیین جامعه‌شناختی امربه‌معروف و نهی از منکر از منظر علامه مصباح یزدی(ره)

بازنشر رویداد علمی: دوازدهمین کرسی مقدماتی همایش

حق کرامت انسان با تأکید بر دیدگاه علامه مصباح یزدی (ره)

بازنشر رویداد علمی: یازدهمین کرسی مقدماتی همایش